• Școala noastră

Vizitatori

We have 3 guests and no members online

Activități pe timpul vacanței de vară 2016

Pentru a vedea programul activităților desfășurate pe perioada vacanței de vară 2016 click aici.

Un dezastru de o clipă, o viaţă risipită

26 FEBRUARIE 2016

În parteneriat cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă,, Mihai Grigore Sturza,, Iaşi  şcoala noastră a implementat proiectul educativ ,,Un dezastru de o clipă, o viaţă risipită care a cuprins prezentări teoretice şi activităţi demonstrative susţinute de către personalul specializat din partea ISU. Cu această ocazie au fost jurizate180 lucrări(desene, colaje , eseuri ) din cadrul concursului cu  aceeaşi  tematică. Au fost apreciate şi premiate 40 de lucrări ale elevilor de la clasele pregătitoare până la clasa a VIII-a.

 Elevii au urmărit cu interes  demonstraţiile iar prin desenele lor au arătat  că au cunoştinţe şi sunt sensibili în astfel de situaţii.

PENTRU FOTO CLICK AICI.

Director, Prof. Mîrza Leşan Paraschiva

Prof.coordonator, Roșu Mihaela-Marcela

Consilier educativ, prof. Manole Maricica 

Povestesc ceea ce citesc

Întâlnirea cu cartea în cadrul bibliotecii poate deschide drumul elevului de astăzi şi adultului de mâine spre o educaţie permanentă, continuă ce îşi propune o dezvoltare a educaţiei estetice, a descoperirii frumosului, în mod general, din lumea în care trăieşte.

Prin activitatea derulată, din cadrul proiectului „Povestesc ceea ce citesc”, ne-am propus ca elevii din învăţământul primar, clasele a II-a A şi a II-a B să citească împreună cu colegii lor din claselele a VI-a A şi B, ştiute fiind avantajele învăţării pe orizontală. Astfel, elevii gimnazişti, prin propriile experienţe literare, artistice, au realizat materiale specifice (postere, pliante) necesare încurajării lecturii, descoperirii frumosului din paginile operelor literare.

Prof. Antoci Georgiana şi prof. Colotilă Anca

 

Read more: Povestesc ceea ce citesc

Proiectul educativ Biblioteca – tezaur al minţii şi sufletului

În cadrul acestui proiect, desfăşurat pe parcursul întregului an şcolar s-au realizat activităţi diverse care au avut ca obiective principale deschiderea apetitului spre citit, valorificarea şi importanţa cărţilor; orientarea spre informare, documentare a elevilor; dezvoltarea creativităţii, gândirii, îmbunătăţirea relaţiilor sociale; cititul principalul instrument de dezvoltare personală.

Temele întâlnirilor au fost variate, punându-se accent pe vârsta copiilor: la clasele pregătitoare s-au realizat semne de carte, la clasele I s-au citit poveşti cu prinţi şi prinţese, nu i-am uitat pe marii noştri scriitori Tudor Arghezi, Nicolae Labiş, George Topârceanu, Otilia Cazmir, comemorarea Holocaustului cu clasele a VII-a şi a VIII-a, cafenea în aer liber la clasa a VI-a B, construirea unui oraş de lapte la clasa a V-a A, iar pe 29 decembrie în holul cancelariei s-a sărbătorit 1 Decembrie - Ziua Naţională a României. La acest eveniment au participat elevi din clasele V-VIII care au pregătit un frumos program: recitări de poezii patriotice, interpretarea unei povestiri istorice, expoziţie de desene, expoziţie de monede vechi etc.

Coordonatori proiect, prof. Antoci Georgiana-Livia & prof. Colotilă Anca

Participanţi: Toate cadrele didactice & clasele Pregătitoare, I-VIII

Read more: Proiectul educativ Biblioteca – tezaur al minţii şi sufletului

TelVerde județean

Numărul de telefon la care cetăţenii pot semnala toate neregulile apărute în organizarea şi derularea examenelor naţionale

TelVerde județean 0800816232

TelVerde național 0800801100

Numărul de TelVerde va fi disponibil în perioada examenelor naționale.



Ne implicăm

scoala discovery

Telefonul Copilului

Recomandăm

Găzduire web gratuită pentru site-uri educaţionale

logo3