• Școala noastră

  • Elevii noștri

  • Elevii noștri

  • Elevii noștri

  • Elevii noștri

Articol - presa ieșeană

scoala e cuza premiata

Buna Ziua Iasi

Profesorii Scolii Gimnaziale "Elena Cuza" Iasi, la Conferinta Internationala "Putting CLIL into practice"

În perioada 9-13 octombrie 2017, profesori de la Scoala Gimnaziala "Elena Cuza" Iasi si de la alte patru scoli europene au participat, alaturi de oficialitati lituaniene (Vilma Backiute, reprezentant al Ministerului Educatiei si al Stiintei si Juozas Augutis, rectorul Universitatii Vytautas Magnus) la Conferinta Internationala dedicata strategiei inovatoare "Content and Language Integrated Learning", CLIL - predarea unei discipline în Limba engleza. 

Manifestarea a facut parte din programul activitatilor proiectului Erasmus+ "European survival through CLIL: the rule of 3s" - Eursur, ce se deruleaza în scoala ieseana, în perioada 2016-2019. 

"În cadrul conferintei desfasurata la Scoala Kauno r. Garliavos Jonuciu Gimnazija, din orasul Kaunas, Lituania, miercuri, 11 octombrie 2017, echipa de profesori ai Scolii Gimnaziale «Elena Cuza» Iasi a prezentat punctele tari si provocarile strategiei CLIL pentru sistemul de învatamânt românesc. De asemenea, în timpul alocat interventiei profesorilor ieseni s-au punctat si activitatile CLIL derulate în anul scolar 2016-2017: Speed Stacks - în colaborare cu «AsNatura, bottle flutes, water consume poll si creating rainsticks - perfect storm», unde elevii din clasele a VI-a si a VII-a au descoperit metode inovative de a crea instrumente muzicale inedite si de a învata engleza cu ajutorul sportului. Astfel, elevii din grupul tinta desfasoara, periodic, exercitii de petrecere a timpului liber, învatând sa comunice în Limba engleza cu ajutorul Speed Stacks - joc de îndemânare cu pahare din plastic si de corelare a actiunii cu numarare sau indicatii în engleza", au transmisoficialii scolii iesene.

Observaţii:

Material publicat de Buna Ziua Iasi

IasiTvLife-2

 Elevii Scolii Gimnaziala "Elena Cuza" din Iasi au discutat cu politistii despre educatia rutiera

Care sunt regulile de circulatie, care sunt atributiile unui politist si care este comportamentul unui pieton. Sunt doar cateva aspecte pe care le-au discutat mai multi elevi cu politistii din cadrul Biroului Rutier. "Fii responsabil azi pentru maine!" este proiectul demarat la nivelul judetului Iasi, iar Scoala Gimnaziala "Elena Cuza" din Iasi impreuna reprezentanti ai Biroului Rutier au organizat evenimentul "Educatia rutiera intre risc si siguranta", cu scopul de a-i constientiza pe tineri cu privire la riscurile care pot aparea daca nu sunt respectate regulile de circulatie.

Observaţii:

Material difuzat de IasiTvLife

IasiTvLife-3

Profesorii de la Scoala "Elena Cuza" au participat la un workshop de dezvoltare a abilitatilor

Au nevoie de toata atentia noastra. Vorbim despre copiii cu cerinte educationale speciale care invata in scolile de masa. Specialistii spun ca este foarte importanta integrarea lor intr-un grup si mai apoi, multa rabdare din partea profesorilor. Astfel, Scoala Gimnaziala "Elena Cuza"din Iasi a organizat un workshop pentru cadrele didactice, in perioada 8-10 mai, unde au invatat cum trebuie sa comunice eficient cu elevii.

Observaţii:

Material difuzat de IasiTvLife

IasiTvLife

Elevii de la Scoala "Elena Cuza" au descoperit tainele fotografiei

Provocare inedita in preajma sarbatorilor!Elevii de la Scoala "Elena Cuza" au putut urma un curs de fotografie printr-un proiect demarat impreuna cu cei de la Colegiul "Emil Racovita". Ei au invatat de la un fotograf profesionist cum se lucreaza cu un aparat de fotografiat si care sunt principalele reguli de compozitie atunci cand fotografiaza.

Observaţii:

Material difuzat de IasiTvLife

TelVerde județean

apel gratuit pentru informații referitoare la înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în anul școlar 2019-2020

TelVerde județean 0800816232

Numărul de TelVerde va fi disponibil în perioada examenelor naționale.Ne implicăm

fonpc

scoala discovery

Telefonul Copilului
sigur.info-internet mai sigur pentru copii

Recomandăm

Găzduire web gratuită pentru site-uri educaţionale

logo3