• Școala noastră

  • Elevii noștri

  • Elevii noștri

  • Elevii noștri

  • Elevii noștri

POSTURI VACANTE ÎN ANUL ȘCOLAR 2020-2021

Școala Gimnazială  „Elena Cuza” Iași

 

POSTURI VACANTE ÎN ANUL ȘCOLAR 2020-2021

 

  • EDUCAȚIE FIZICĂ ȘI SPORT: 12 ore 
  • EDUCAȚIE MUZICALĂ: 8 ore
  • INVATATOR: 18 ore
  • LIMBA LATINĂ: 2 ore
  • LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ : 19 ore
  • MATEMATICA: 20 ore

 

Pentru condiții specifice click aici.

Director,                                       Secretar,
Prof. Antoci Georgiana-Livia      Ec. Onofraș Maria

Admitere clasa pregătitoare - an școlar 2020-2021

În atenţia părinţilor!

 

¨ Şcoala Gimnazială „Elena Cuza„ Iaşi face cunoscut că înscrierea în clasa pregătitoare (3 clase) pentru anul şcolar 2020-2021 se face în 2 etape succesive, conform Anexei nr.1 la Ordinul MEC nr. 3277/17.02.2020, pentru aprobarea Calendarului şi a Metodologiei de înscriere a copiilor în învăţământul primar, după cum urmează:

 

   @ Etapa 1 (04.03.2020-23.03.2020) - vor fi înscrişi copiii care îndeplinesc cerinţele prevăzute de metodologia în vigoare, pe baza cererilor completate de către părinţii sau tutorii acestora;

 

@ Etapa 2 (23.04.2020-30.04.2020) – sunt înscrişi copiii care au solicitat înscrierea la o altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar nu au fost înmatriculați din lipsă de locuri sau cei care nu au participat la prima etapă de înscriere.

 

¨ Relaţii suplimentare despre Metodologia care cuprinde detalii cu privire la clasa pregătitoare pot fi obţinute de la secretariatul şcolii – telefon 0232-250210 sau de pe site-ul şcolii (www.elenacuza.ro).

Intervalul orar de înscriere conform etapelor:

¨de luni până joi între orele 800-1800 și vineri între orele 800-1700

¨Dosarul de înscriere va cuprinde:

-  cerere tip de înscriere eliberată de unitatea noastră şcolară;

-         copie după certificatul de naştere al copilului ( şi originalul);

-         copii BI /CI ale părinţilor (şi originalele);

-         avizul medicului de familie care să cuprindă vaccinările;

-         părinții divorțați depun la înscriere o copie a hotărârii judecătorești definitive din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și unde a fost stabilită locuința minorului;

-         avizul dezvoltării psihosomatice, pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie -31 decembrie 2020.

 

Afişat astăzi, 25 februarie 2020

Director,

Prof. Antoci Georgiana-Livia

Activităţi preventive organizate de Poliţia Locală în şcolile din Iaşi

Activităţi preventive organizate de Poliţia Locală în şcolile din Iaşi

Poliţiştii locali au continuat activităţile de prevenire în unităţile de învăţământ, ocazie cu care, în data de 08.10.2019, s-a acţionat la Şcoala Gimnazială “Elena Cuza”, unde 60 de elevi au fost informaţi cu privire la regulile de circulaţie pe care trebuie să le respecte atunci când sunt pietoni, dar şi cum pot gestiona anumite situaţii cu care se confruntă. Temele au fost abordate într-un mod interactiv, adecvat nivelului copiilor.

Instituţia din subordinea municipalităţii care se ocupă de ordinea şi liniştea publică a pus un nou număr la dispoziţia cetăţenilor. Astfel, ieşenii pot sesiza aspecte ce intră în competenţa Poliţiei Locale la 0232/234.047. Aici, cetăţenii pot sesiza nereguli ce ţin de deranjarea ordinei publice, nerespectarea normelor de curăţenie sau aspecte ce ţin ce siguranţa circulaţiei rutiere, dar şi alte nereguli.

Observaţii:

- Articol publicat de Buna Ziua Iasi

An școlar 2019 - 2020 - Mesajul directorului

Bine ați venit și revenit la Școala Gimnazială ”Elena Cuza”!

 

Ce este Școala Gimnazială ”Elena Cuza”?

 

Este o clădire, din beton și fier, dar pentru mulți și o a doua casă de care ne ocupăm să arate tot mai bine atât în exterior, cât și interior.

Finanțările venite din partea Primăriei ne-au ajutat să reparăm acoperișul, să schimbăm instalația termică și să dotăm cu 10 videoproiectoare anumite săli de clasă.

De asemenea, și Asociația de Părinți Selcuzis a sprijinit eforturile noastre de a moderniza clasele. Am reușit împreună cu părinții voluntari din asociație să sporim confortul copiilor cu aparate de aer condiționat, jaluzele, mobilier și calculatoare mai performante în sala multimedia.

Dar nici elevii nu s-au lăsat mai prejos. Ei au organizat Târgul de Crăciun prin care am dotat biblioteca școlii și am suplimentat echipamentele sportive.

Mulțumesc tuturor pentru implicarea incredibilă!

 

Cine este Școala Gimnazială ”Elena Cuza”?

Este acea a doua casă unde se întâlnesc peste 600 de elevi, peste 1000 de părinți și aproape 60 de profesori, personal auxiliar (secretar, contabil, bibliotecar) și personal nedidactic.

Suntem o școală integratoare, în care toți elevii au drepturi egale, sunt tratați la fel și ajutați încât fiecare dintre ei să reușească. O școală multiculturală, în care învățăm ce înseamnă toleranța și respectul pentru toți ceilalți, oricât de diferiți suntem.

O școală al cărei patron spiritual ne invită să exersăm calități și valori precum: iubirea necondiționată față de cel aflat în nevoie, toleranță, sacrificiu, încredere și implicare.

 

Ce a însemnat anul școlar 2018-2019 pentru școala noastră?

 

Am devenit Școală europeană. Un titlu care dovedește că rezultatele și activitățile noastre nu sunt doar simple reușite locale, ci au impact și ecou în comunitate.

Am obținut rezultate bune și foarte bune la Evaluarea Națională. Notele absolvenților noștri și accederea la licee de top din Iași demonstrează că elevii noștri pot, vor și reușesc să-și depășească limitele.

Și au dovedit-o din plin, participând alături de părinți și profesori în activități de răsunet: Cupa familiilor. Împreună reușim; Tabăra de vară de la școală; Școala părinților etc.

 

Cum va arăta anul școlar 2019-2020?

Desigur, pregătiți să ne autodepășim.

Cu promisiunea că noi, adulții, (părinții și profesorii) vom face tot posibilul să devenim modele reale de punctualitate, responsabilitate, dragoste pentru tot ceea ce facem, profesionalism și respect față de elevii și copiii noștri.

Stimați colegi profesori, vă doresc putere și inspirație ca să reușim în singura misiune pe care o avem: educarea cetățenilor de mâine.

Stimați părinți, vă invit să fiți alături de noi, profesorii, și să continuați ceea ce începem la școală, pentru ca să ne mândrim cu tineri bine pregătiți pentru viață, responsabili și care să iubească și să răspândească binele, adevărul și frumosul.

Mi-aș dori ca fiecare dintre noi să ne făgăduim, acum, la început de drum, că vom depune toate eforturile ca să devenim modele pentru elevii noștri. Iar atunci când va fi nevoie să folosim și cuvintele.

Dragi elevi, știu că orice an școlar e presărat cu tot felul de provocări, dar eu vă doresc să fiți puternici, încrezători în calitățile pe care le aveți și gata să dovediți că sunteți grozavi de buni.

 

Succes tuturor și realizări pe măsura implicării fiecăruia!

 

  

 

9 Septembrie 2019

 

Director,

Georgiana-Livia Antoci

TelVerde județean

apel gratuit pentru informații referitoare la înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în anul școlar 2020-2021

TelVerde județean 0800816232

Numărul de TelVerde va fi disponibil în perioada examenelor naționale.Ne implicăm

fonpc

scoala discovery

Telefonul Copilului
sigur.info-internet mai sigur pentru copii

Recomandăm

Găzduire web gratuită pentru site-uri educaţionale

logo3