• Școala noastră

  • Elevii noștri

  • Elevii noștri

  • Elevii noștri

  • Elevii noștri

Muguri de cântec și joc

afis festivalFESTIVAL DE FOLCLOR LA ȘCOALA „ELENA CUZA” DIN IAȘI

 

 

 

Școala Gimnazială ”Elena Cuza”, cu sediul în Iași, pe Stradela Canta nr. 10, organizează a IV-a ediție a Festivalului Județean de Folclor ”Muguri de cântec și joc”, inclus în Calendarul Județean al Activităților Educative.Prin implicarea unui număr de peste 350 de elevi din învățământul primar și gimnazial (20 de grupuri folclorice) și a 35 de cadre didactice, proiectul urmărește promovarea folclorului muzical-coregrafic în mediul școlar ieșean ca o alternativă de petrecere a timpului liber al elevilor, dar și ca modalitate de valorificare și conservare a patrimoniului cultural românesc.

 

Proiectul se derulează în parteneriat cu organizații locale: Inspectoratul Școlar Județean, Primăria Municipiului, Muzeul de Etnografie din cadrul Complexului Național Muzeal Moldova, Palatul Copiilor, Asociația pentru tineret ”Eventum”, Asociaţiunea ASTRA - Despărțământul „Mihail Kogălniceanu”și Asociația de părinți SELCUZIS.

Evenimentul va debuta în ziua de 19 mai, 2017, la ora 15:00, cu workshop-ul ”Autenticitate şi specific local în portul popular românesc din zona Moldovei”, în incinta Palatului Culturii din Iași. Pe 20 mai 2017, începând cu ora 10.00, va avea loc Parada Portului Popular, desfășurată în zona Păcurari – Canta, urmată de Spectacolul Folcloric, planificat a se încheia în jurul orei 14.30.

Alături de grupurile de elevi înscrise în festival,pe scenă vor fi prezenți invitații speciali: Ansamblul Folcloric CĂTĂLINA” de la Palatul Copiilor din Iași și Colectivul de Cântec și Joc ”VATRA SATULUI” din Republica Moldova.

Organizarea în aer liber a spectacolului folcloric permite prezența unui număr mare de spectatori. Alături de oficialități, cadre didactice, părinți ai elevilor participanți, sunt așteptați toți ieșenii care iubesc cântecul si dansul tradițional românesc.

 

 

 

Prof. Elena-Corina Ciobănică

Școala Gimnazială „Elena Cuza” Iași

Telefon: 0745771229

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

TelVerde județean

apel gratuit pentru informații referitoare la înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în anul școlar 2020-2021

TelVerde județean 0800816232

Numărul de TelVerde va fi disponibil în perioada examenelor naționale.Ne implicăm

fonpc

scoala discovery

Telefonul Copilului
sigur.info-internet mai sigur pentru copii

Recomandăm

Găzduire web gratuită pentru site-uri educaţionale

logo3