• Școala noastră

Școala Gimnazială  „Elena Cuza” Iași

 

POSTURI VACANTE ÎN ANUL ȘCOLAR 2021-2022


 • Prof. pentru învățământ primar : 1 post (rezervat CCC-01.09.2021-01.11.2021)
 • Limba engleză:  18 ore (rezervat CCC - 01.09.2021-22.12.2021)
 • Elemente de  limba latină și de cultură romanică: 2 ore
 • Fizică : 16 ore
 • Chimie: 9 ore
 • Geografie: 3 ore
 • Istorie: 9 ore (rezervat-ore catedră profesor titular)
 • Educație plastică: 5 ore (rezervat-ore catedră profesor titular)
 • Educație Tehnologică: 5 ore (rezervat-ore catedră profesor titular)
 • Educație fizică și sport: 18 ore (rezervat CCC-01.09.2021-31.03.2022)
 • Educație fizică și sport: 16 ore
 • Tehnologia informației și comunicării: 4 ore 
 • Director,                                       Secretar,
  Prof. Antoci Georgiana-Livia      Ec. Onofraș Maria

  An școlar 2020 - 2021 - Mesajul directorului


  sigla toata

  Școala e o provocare. Dintotdeauna a fost așa. Și de fiecare dată, elevi, părinți, profesori ne-am exersat inteligența, răbdarea și speranța că putem răspunde cu bine oricărei provocări. Nu văd de ce ar fi altfel anul acesta.

  Da, știm cu toții că există elemente care fac din anul școlar 2020-2021 unul cu adevărat special. O provocare cum n-am mai întâlnit. Un test cu care nu ne-am mai confruntat. Suntem, oare, pregătiți?

  Da, suntem suficient de pregătiți. Ca școală, am făcut tot ce e omenește posibil ca să începem în siguranță, încercând să le oferim copiilor varianta cea mai potrivită situației.

  Da, suntem pregătiți să continuăm ca în fiecare an alături de elevi și de părinți, încercând să pășim pe drumul care ne-a consacrat: că ne pasă!

  Da, suntem suficient de pregătiți să acceptăm orice provocare, tratând lucrurile ca de obicei: cu calm, cu răbdare și înțelegere, cu responsabilitate și cu gândul mereu la elevi.

  Dragi elevi, din fericire pot spune că în voi avem nu doar speranța că vom trece cu bine peste toate, ci mai ales încrederea că voi veți fi modele pentru ceilalți. Veți fi, fără îndoială, atenți cu sănătatea voastră, atenți la regulile care vă protejează pe voi, pe noi și pe cei dragi ai voștri, și, mai ales, veți fi puternici, așa cum vă știm cu toții, și gata să transformați această provocare într-o șansă. Șansa de a deveni generațiile care au trecut cu bine peste, generațiile care au învățat mai mult și mai bine despre ei și despre lume în timpuri atât de incredibile.

  Și da, noi vă vom fi alături ca de obicei.

  Stimați părinți, nu ne putem pune mereu în locul părintelui, dar în Școala Gimnazială ”Elena Cuza” am urmărit permanent să oferim copiilor șansele unei educații cât mai bune. Chiar și când au fost piedici de tot felul. Acum, lucrurile sunt și mai complicate și avem, mai mult ca niciodată, nevoie de sprijinul și colaborarea dvs. Nu va fi ușor pentru nimeni, dar împreună putem ușura parcursul copiilor noștri prin acest an școlar.

  Și da, noi vă vom fi alături ca de obicei.

  Dragi profesori, poate că e momentul esențial al carierei noastre didactice când toată lumea a realizat importanța nu doar de a face școală, ci și de a o face într-un anumit fel, nu oricum, de a face educație fără compromisuri. Acum suntem nevoiți să ne adaptăm și să facem tot felul de compromisuri pedagogice pentru a putea continua acest proces. Dar dacă alții se sacrifică în gărzi interminabile și riscuri de contaminare, purtând combinezoane care îi epuizează și le storc viața din ei pentru că asta și-au ales să facă în viață, atunci noi trebuie să apelăm la combinezoanele noastre specifice astfel încât gărzile noastre cu pauze micșorate să nu ne epuizeze înainte de vreme.

  Să apelăm, așadar, la tactul pedagogic, la experiența răbdării de a îndruma educabilul, la strategiile de a liniști și încuraja, la plăcerea de a descoperi lucruri noi, la chemarea de a educa. Suntem în linia întâi. Să dovedim tuturor că nu ne vom arunca orbi în fața pericolului, că nu vom fugi din fața luptei dezertând și nici nu vom renunța la misiunea noastră, chiar dacă ea va deveni una virtuală.

  Și da, vom sta alături unii de alții, ca o echipă, ca de obicei.

  Și da, ca de obicei, cu toții, elevi, părinți și profesori vom avea parte de victorie pentru că știm cum putem să o obținem.

  Suntem responsabili, respectăm cu toții regulile la școală, acasă sau în societate și rămânem alături, ca de obicei, păstrând distanța sigură ca să arătăm prin asta că ne pasă.

   

  Succes și sănătate!

   

  Director, Georgiana-Livia ANTOCI

  Septembrie 2020

  Admitere clasa pregătitoare - an școlar 2020-2021

  În atenţia părinţilor!

   

  ¨ Şcoala Gimnazială „Elena Cuza„ Iaşi face cunoscut că înscrierea în clasa pregătitoare (3 clase) pentru anul şcolar 2020-2021 se face în 2 etape succesive, conform Anexei nr.1 la Ordinul MEC nr. 3277/17.02.2020, pentru aprobarea Calendarului şi a Metodologiei de înscriere a copiilor în învăţământul primar, după cum urmează:

   

     @ Etapa 1 (04.03.2020-23.03.2020) - vor fi înscrişi copiii care îndeplinesc cerinţele prevăzute de metodologia în vigoare, pe baza cererilor completate de către părinţii sau tutorii acestora;

   

  @ Etapa 2 (23.04.2020-30.04.2020) – sunt înscrişi copiii care au solicitat înscrierea la o altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar nu au fost înmatriculați din lipsă de locuri sau cei care nu au participat la prima etapă de înscriere.

   

  ¨ Relaţii suplimentare despre Metodologia care cuprinde detalii cu privire la clasa pregătitoare pot fi obţinute de la secretariatul şcolii – telefon 0232-250210 sau de pe site-ul şcolii (www.elenacuza.ro).

  Intervalul orar de înscriere conform etapelor:

  ¨de luni până joi între orele 800-1800 și vineri între orele 800-1700

  ¨Dosarul de înscriere va cuprinde:

  -  cerere tip de înscriere eliberată de unitatea noastră şcolară;

  -         copie după certificatul de naştere al copilului ( şi originalul);

  -         copii BI /CI ale părinţilor (şi originalele);

  -         avizul medicului de familie care să cuprindă vaccinările;

  -         părinții divorțați depun la înscriere o copie a hotărârii judecătorești definitive din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și unde a fost stabilită locuința minorului;

  -         avizul dezvoltării psihosomatice, pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie -31 decembrie 2020.

   

  Afişat astăzi, 25 februarie 2020

  Director,

  Prof. Antoci Georgiana-Livia

  Admitere clasa pregătitoare - an școlar 2021-2022

  În atenţia părinţilor!

  ¨Şcoala Gimnazială „Elena Cuza„ Iaşi face cunoscut că înscrierea în clasa pregătitoare (4 clase) pentru anul şcolar 2021-2022 se face în 2 etape succesive, conform Anexei nr.1 la Ordinul MEC nr. 3473/10.03.2021, pentru aprobarea Calendarului şi a Metodologiei de înscriere a copiilor în învăţământul primar, după cum urmează:

  üEtapa 1 (29.03.2021-28.04.2021) - vor fi înscrişi copiii care îndeplinesc cerinţele prevăzute de metodologia în vigoare, pe baza cererilor completate de către părinţii sau tutorii acestora;

  üEtapa 2 (24.05.2021-31.05.2021) – sunt înscrişi copiii care au solicitat înscrierea la o altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar nu au fost înmatriculați din lipsă de locuri sau cei care nu au participat la prima etapă de înscriere.

   

  ¨ Relaţii suplimentare despre Metodologia care cuprinde detalii cu privire la clasa pregătitoare pot fi obţinute de la secretariatul şcolii – telefon 0232-250210 sau de pe site-ul şcolii (www.elenacuza.ro).

  Intervalul orar de înscriere conform etapelor:

  ¨de luni până joi între orele 800-1800 și vineri între orele 800-1700

  ¨Dosarul de înscriere va cuprinde:

  -  cerere tip de înscriere eliberată de unitatea noastră şcolară;

  - copie după certificatul de naştere al copilului (şi originalul);

  - copii BI /CI ale părinţilor (şi originalele);

  - avizul medicului de familie care să cuprindă vaccinările;

  - părinții divorțați depun la înscriere o copie a hotărârii judecătorești definitive din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și unde a fost stabilită locuința minorului;

  - recomandarea eliberată de unitatea școlară cu nivel preșcolar (grădinița la care a fost înscris la grupa mare) de înscriere în clasa pregătitoare, pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie -31 decembrie 2021;

  - avizul dezvoltării psihosomatice, pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie -31 decembrie 2021, pentru copiii care nu au frecventat grădinița sau care s-au întors din străinătate.

   

  Afişat astăzi, 19 martie 2021

  Director,

  Prof. Antoci Georgiana-Livia

  inv primar 2021