• Școala noastră

  • Elevii noștri

  • Elevii noștri

  • Elevii noștri

  • Elevii noștri

afis festivalFESTIVAL DE FOLCLOR LA ȘCOALA „ELENA CUZA” DIN IAȘI

 

 

 

Școala Gimnazială ”Elena Cuza”, cu sediul în Iași, pe Stradela Canta nr. 10, organizează a IV-a ediție a Festivalului Județean de Folclor ”Muguri de cântec și joc”, inclus în Calendarul Județean al Activităților Educative.Prin implicarea unui număr de peste 350 de elevi din învățământul primar și gimnazial (20 de grupuri folclorice) și a 35 de cadre didactice, proiectul urmărește promovarea folclorului muzical-coregrafic în mediul școlar ieșean ca o alternativă de petrecere a timpului liber al elevilor, dar și ca modalitate de valorificare și conservare a patrimoniului cultural românesc.

 

Proiectul se derulează în parteneriat cu organizații locale: Inspectoratul Școlar Județean, Primăria Municipiului, Muzeul de Etnografie din cadrul Complexului Național Muzeal Moldova, Palatul Copiilor, Asociația pentru tineret ”Eventum”, Asociaţiunea ASTRA - Despărțământul „Mihail Kogălniceanu”și Asociația de părinți SELCUZIS.

Evenimentul va debuta în ziua de 19 mai, 2017, la ora 15:00, cu workshop-ul ”Autenticitate şi specific local în portul popular românesc din zona Moldovei”, în incinta Palatului Culturii din Iași. Pe 20 mai 2017, începând cu ora 10.00, va avea loc Parada Portului Popular, desfășurată în zona Păcurari – Canta, urmată de Spectacolul Folcloric, planificat a se încheia în jurul orei 14.30.

Alături de grupurile de elevi înscrise în festival,pe scenă vor fi prezenți invitații speciali: Ansamblul Folcloric CĂTĂLINA” de la Palatul Copiilor din Iași și Colectivul de Cântec și Joc ”VATRA SATULUI” din Republica Moldova.

Organizarea în aer liber a spectacolului folcloric permite prezența unui număr mare de spectatori. Alături de oficialități, cadre didactice, părinți ai elevilor participanți, sunt așteptați toți ieșenii care iubesc cântecul si dansul tradițional românesc.

 

 

 

Prof. Elena-Corina Ciobănică

Școala Gimnazială „Elena Cuza” Iași

Telefon: 0745771229

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

"Fantezii de primăvară" a ajuns la cea de-a X-a ediţie. Concursul judeţean de Informatică este organizat de către Şcoala Gimnazială "Elena Cuza", Iaşi în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi se adresează elevilor din clasele III - VI. Anul acesta, pe data de 19 aprilie, pasionaţii de IT şi artă computerizată s-au întrecut pentru câştigarea premiilor oferite de organizator, realizând creaţii originale cu ajutorul graficii informatice.


Pentru foto click aici.

Fantezii de iarnaÎn anul 2006, la iniţiativa d-nei director prof. Mîrza-Leşan Paraschiva, ne-am propus să organizăm la nivelul claselor III-VI, un concurs de informatică, în vederea dezvoltarii competenţelor şi a creativitatii elevilor de la o vârstă mai mică în tehnicile de operare cu calculatorul. Astfel s-au împlinit 7 ani de când susţinem acest concurs, obiectivele proiectului fiind strict legate de cerinţele prezentului: să utilizeze corect editorul de imagini grafice Paint, în scopul realizării unor desene originale; să respecte regulile impuse pentru realizarea desenelor; să folosească în mod corespunzător instrumentele din editorul Word, în scopul realizării unui afiş propriu, a unei diplome, a unei invitaţii; să-şi consolideze strategiile de lucru în echipă; să-şi dezvolte o atitudine altruistă faţă de colegii participanţi şi faţă de colegii implicaţi, în general, în proiecte educaţionale. În organizarea concursului am beneficiat de sponsori, dar şi de susţinerea Consiliului Reprezentativ al Părinţilor.

  

Coordonatori proiect,

prof. Anca Colotilă

prof. Adrian Chiorescu

  

Activităţi:

Ediţia a VI-a - aprilie 2012

Ediţia a VIII-a - februarie 2014

Ediția a X-a - aprilie 2016

Pe 10 aprilie 2015 a avut loc a IX-a ediție a Concursului Județean de Informatică ”Fantezii de primăvară”. Concursul se află în CAEJ și s-a bucurat an de an de un număr mare de participanți, atât din școli gimnaziale, cât și din licee din Iași. 

Publish by, Anca Colotilă

Proiectul se derulează în parteneriat cu ISJ, Consiliul Judeţean Iaşi, Primăria Municipiului Iaşi, Asociaţia pentru tineret "Eventum".

Scopul proiectului este promovarea cântecului şi dansului popular din zona Iaşului şi se adresează elevilor din clasele I-IV din judeţ care fac parte din formaţii artistice de gen şi coordonatori care sunt invitaţi şi la un workshop având ca temă promovarea folclorului zonal autentic.

TelVerde județean

apel gratuit pentru informații referitoare la înscrierea copiilor în clasa pregătitoare în anul școlar 2020-2021

TelVerde județean 0800816232

Numărul de TelVerde va fi disponibil în perioada examenelor naționale.Ne implicăm

fonpc

scoala discovery

Telefonul Copilului
sigur.info-internet mai sigur pentru copii

Recomandăm

Găzduire web gratuită pentru site-uri educaţionale

logo3